Bildredigerings-helg

Skrivet 2008-12-08 11:07 av Andreas Carlsson

Har i princip tillbringat hela helgen framför datorn, med undantag för ett litet fotojobb igår. Det här är det första riktiga retusch-jobbet jag gör på min nya MacBook Pro. Trots bildfiler på 300-400 MB så flyter det på bra i Photoshop.

Finns flera bra funktioner i nya Photoshop CS4 som jag kör en provversion av. Ska köpa det när den gått ut, helt klart värt att uppgradera enligt mig. Bara att kunna vrida bilden är ovärderligt när man jobbar med ritplatta. Funkar också bra i kombination med den nya touchpadden eftersom man då kan vrida bilden genom att lägga två fingrar på den och snurra. Slipper byta verktyg alltså.

Största nackdelen med datorn är bildskärmen. Färgerna går inte att lita på så jag måste kolla av dom mot en riktig skärm och göra slutjusteringar mot den innan jag lämnar iväg dom. Men för att vara en laptop-skärm är den riktigt bra.

Och fotojobbet igår då? Jo, det var ett test mellan Guitar Hero World Tour och Rock Band. Kan inte avslöja vinnaren här, men en liten bild från testet bjuder jag såklart på:

Taggar: ,

Comments are closed.